BOEKBESPREKING en CURSUSSEN PARKINSON VERENIGING


We kwamen precies op onze 6e verjaardag voor de eerste keer in 2020 bijeen, wat gaat de tijd toch snel!

Yvonne vergelijkt tijdens de opening deze bijeenkomst met “een fysieke Google bijeenkomst over parkinson met échte boeken, échte mensen en échte ervaringen”

En dat is het uiteindelijk ook helemaal geworden!

We begonnen met de Boekbespreking van Peter van der Berg.

Hij presenteerde zijn boek: “Een nieuwe uitdaging met
parkinson”.

Toevallig was hier ook een artikel aan gewijd in het laatste Parkinson Magazine van de Parkinson Vereniging en Peter vertelde, dat hij momenteel
ook veel interviews en presentaties in het hele land geeft.

Het toch wel lijvige boek is een naslagwerk, dat je per hoofdstuk apart, per onderwerp kunt gebruiken al naar gelang wat op dat moment relevant is om te lezen. Peter heeft het geschreven en samengesteld tezamen met vele parkinson hulpverleners en medische studenten.

Peter lichtte in een persoonlijk verhaal het schrijven van het boek toe. Een duidelijk persoonlijke missie aan het veel te vroege einde van zijn werkzame leven als politicus.

Peter is dan ook één van de vele gedreven jonge mensen met parkinson (Yopper) op zoek naar goede informatie en een nieuwe balans in het leven.

2020 02 08 Presentatie Parkinsoncafe Woerden
PDF – 1,8 MB 802 downloads

Tijdens de pauze werd er ruim gebruik gemaakt van het bekijken van de boekentafel en konden er vele brochures van de Parkinson Vereniging, passende Vrijwilligersorganisaties uit de regio etc. meegenomen worden. Ook ons bekende programmaboekje lag weer voor iedereen klaar.

Na de pauze was het de beurt aan mevrouw Coby Pronk van de Parkinson Vereniging, die een presentatie gaf over de cursussen van de Parkinson Academie van de Parkinson Vereniging.

Voor meer informatie, zie https://www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-academie

Mogelijk komen op ons verzoek een aantal cursussen richting onze regio, dat zou mooi zijn!

Onder de aanwezige bezoekers waren er een paar die interesse hebben in de cursus "Parkinson, hou je aandacht erbij". Heeft u interesse geef u dan op via onderstaande knop. Bij voldoende aanmeldingen wordt deze cursus in de buurt van Woerden gegeven. Dus geef u op!!!

Als je lid bent van de Parkinson Vereniging krijg je altijd 50% korting en het is ook aan te raden om te informeren bij uw zorgverzekering of lidmaatschap en cursussen (gedeeltelijk) vergoed worden.

Presentatie Parkinson Academie Kort
PowerPoint – 3,1 MB 772 downloads

Het was een interessante bijeenkomst, want iedereen hield de aandacht er tot het einde toe bij (ha,ha...)

Yvonne sloot zelfs een kwartier over tijd de bijeenkomst af met de mededeling dat ons jaarverslag van 2019 weer te vinden is op onze website (link) en met nog een korte samenvatting van de mooie, maar ook confronterende film “Samen”. De première van deze film hadden we met een groep van 12 mensen van ons Café op 5 december 2019 in de bioscoop in Den Haag bezocht. Het voelde veilig en warm (ondanks de winterkou) om dit samen gedaan te hebben! De film komt ook nog ergens in het voorjaar op de Nederlandse televisie, de datum is echter nog niet bekend.

Onze volgende bijeenkomst is op zaterdag 18 april, dan komt de neuroloog langs om te praten over medicijnen.

Graag tot dan!