Zingend door het leven op 12 november 2022


De donderdag 10 november voorafgaand aan deze bijeenkomst was het ook de Landelijke Dag van de Mantelzorg. En zoals onze bezoekers van ons gewend zijn laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan! 

We konden onze 51 bezoekers verwelkomen op de warmste en zonnigste 12 november ooit in ons gezellige Ontmoetingscentrum van InteraktContour. Op tafel straalden vrolijk gekleurde Gerbera’s gesponsord door bloemist Pels uit Woerden en er waren veel hartjes en lekkere snoeperijen op tafel.

 

 

 

Om goed voorbereid “Zingend door het Leven” te kunnen gaan verzorgden onze logopedisten van het ParkinsonNet Elsbeth Niessen (www.logopediebreukelen.nl) en Sylvia Blom (logopedie Woerden) de aftrap van deze ochtend. Het blijkt erg belangrijk te zijn om je lichaam voor het duidelijk spreken en zingen goed hierop voor te bereiden door BEWEGING: kleine simpele oefeningetjes die je gewoon in je stoel kunt doen. Na het wegsturen van de kat met een luid en duidelijk KSSSSST! Kan dan uit volle borst vanuit het middenrif gezongen (of gesproken) worden.

 
En dat hebben we gedaan onder leiding van gitarist en zanger Ronald Naar (
www.zingenddoorhetleven.nl)

We lieten ons meevoeren op zijn golven van de zee

(https://youtu.be/f5dbu_8m5qY)

naar liedjes uit alle windstreken.

De koffiepauze werd ingeluid door Zorg-Zangeres Freke. Zij vertelde over haar mooie werk waar zij kortgeleden mee begonnen is in Woerden. Voor meer informatie Zorg-Zangeres Freke (frekezingt.nl)

Freke had ook voor ons een Dag van de Mantelzorg-tekst geschreven op de melodie “Thank you for the Music” van ABBA, die de aanwezige mensen met parkinson vol overgave hebben gezongen voor hun aanwezige partner/ mantelzorger onder overhandiging van een prachtige Gerbera van tafel. Er vielen ook de nodige kussen onder het stralende zonnetje dat naar binnen viel, wat een mooi beeld, ook voor ons als stuurgroep!

Liedtekst 

“DANK VOOR ALLE ZORGEN!”

Soms wil je even een knuffel of een lief gebaar

Een luisterend oor of gewoon even dichtbij elkaar

Ik wil zo graag zeggen, dat jij er nu bent

Dat heeft zoveel waarde, dat is ongekend

Daarom zing ik voor jou

Want jij bent in je zorg o zo trouw

REFREIN:

Dus zeg ik

Dank u lieve mensen, voor alle zorgen

Dank je wel, voor nu en morgen

‘k Heb niets meer te wensen

Want jij maakt mij altijd blij

Met jou aan mijn zij

Kan ik de hele wereld weer aan

Dus zeg ik: Dank je lieve <<NAAM>>

Dat jij er bent voor mij!

Heel veel geregel, jij neemt me daarbij bij de hand

Je bent echt een topper, je weet van de hoed en de rand

Ik wil zo graag zeggen, jij werkt o zo hard

Je doet echt zoveel, echt recht uit het hart

Wie bezit dit talent

Nou m’n dankbaarheid is ongekend

REFREIN 2X

Na de pauze werd de moeilijkheidsgraad in de liedjes door Ronald langzaam opgevoerd en tot onze verrassing konden we zelfs diverse canons en buitenlandse teksten zingen. Kortom: we hebben met elkaar veel plezier gehad.

Aan het einde van de bijeenkomst konden we onze partners en mantelzorgers ook nog een klein tasje meegeven naar huis met wat informatie en natuurlijk ….een klein hartje….