11 november 2023 – Dansen met Parkinson


Deze ochtend hadden wij Dido Mirck op bezoek, dansdocent van Danspark.

Danspark wil een ontmoetingsplek zijn vol dans, muziek en plezier voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson. In de danslessen van Danspark wordt gewerkt aan conditie, souplesse, kracht, houding en balans en partners en/of mantelzorgers zijn ook welkom bij de lessen om het plezier van samen dansen te kunnen ervaren.

Dansen geeft verbinding, ontspanning en heel veel plezier met elkaar. Met deze nadruk op genieten en plezier ontdek je na afloop dat je haast ongemerkt toch heel veel hebt gedaan en dat het je goed doet.

Dido creëerde een veilige en inspirerende omgeving in een grote cirkel waar we allemaal onszelf konden zijn. Waar we ontdekten dat ons lichaam meer kan vanaf een stoel dan je denkt. En dat je ook dàn kunt genieten van alle mogelijkheden die het samenzijn, de ruimte en de muziek met zich meebrengen. Het werd een hele andere dansbijeenkomst dan velen hadden gedacht.

We waren van tevoren zelfs gevraagd of het noodzakelijk was in ieder geval de foxtrot nog een beetje te kunnen…  Om ook deze mensen niet helemaal teleur te stellen hebben we ook met veel plezier nog even de foxtrot geprobeerd! En bij de vraag of het achteraf leuker was dan gedacht gingen de vingers van alle 58 aanwezigen spontaan omhoog!

Danspark gaat gezien de vele positieve reacties onderzoeken of het openen van een dependance van de dansschool voor mensen met Parkinson in de regio mogelijk is. De aanwezigen konden zich bij Dido aanmelden wanneer zij van de plannen op de hoogte gehouden willen worden.

                            Dansdocent Dido Mirx

 

Het laatste Parkinson Café van het jaar was zoals te doen gebruikelijk ook onze feestelijke bijeenkomst, waarin we extra aandacht besteden aan de Dag van de Mantelzorger (10 november). Dit keer konden we onze waardering voor onze mantelzorgers uiten met het aanbieden van wel 2 héle mooie cadeautjes!

 

Het prachtige gebonden boekje “Klein geluk voor de mantelzorger” kwam van de Gemeente Woerden via ons stuurgroeplid Dunja van Kleef. De mantelzorgers die het afgelopen jaar de gratis ondersteuningsactiviteiten voor mantelzorgers hebben bijgewoond binnen de gemeente zullen ervaren dat de inhoud van het boekje daarop een perfecte aanvulling is!

En last but not least: een flink doosje overheerlijke bonbons geschonken door Chocolatier De Truffel uit Woerden  via  ons stuurgroeplid John Loos! En zeg nu zelf: wie kan hem iets weigeren…?

We kunnen weer trots terugkijken op een jaar met een mooi gevarieerd programma en vele bezoekers. Chapeau voor onze stuurgroep en alle spontane ondersteuners uit het publiek!!!

En op naar 3 februari 2024. De viering van ons 10-jarig jubileum.