Parkinson en omgaan met Gemeentelijke Voorzieningen


Helaas moesten we deze bijeenkomst beginnen met een verdrietige mededeling.

2 weken eerder op 22 mei 2019 was ons stuurgroeplid van het eerste uur: Tony Severs uit Linschoten ten gevolge van een fietsongeval overleden.

Op 31 mei hebben wij met een kleine delegatie van patiënten, ParkinsonNet en de stuurgroep van ons Café, tijdens de uitvaart in Gouda afscheid van haar genomen met persoonlijke woorden en bloemen namens ons allen.

Dit is door de familie zeer gewaardeerd.

Ook is op onze website een In Memoriam voor Tony geplaatst.

Tijdens onze bijeenkomst was er een herinneringshoekje ingericht waar bezoekers een berichtje voor de familie konden achterlaten. De kaarten zijn intussen naar haar man en kinderen verzonden.

Wij misten haar voelbaar bij deze bijeenkomst; zij blijft voor altijd in onze gedachten.

De bijeenkomst zelf was een vervolg op de vorige bijeenkomst.

Na het uitproberen van diverse vervoersvoorzieningen komt het moment van aanvragen en de vraag “Hoe doe je dat?”

De Woerdense gemeenteambtenaren Henk Oskam (directe toegang Woerden Wijzer) en Marike Koelé (WMO consulent) hebben met een hele duidelijke presentatie dit proces samen met ons doorlopen.

Woerdenwijzer Pres 8 Juni
PowerPoint – 1,9 MB 952 downloads

NB: In de presentatie zijn ook voor de mensen van buiten Woerden de WMO contactgegevens met de diverse gemeentes in de regio meegenomen.

Eerst mochten we op kleine papiertjes allemaal voorbeelden schrijven van wat we zoal aan zouden willen vragen bij de gemeente.

Voorbeelden die werden genoemd waren: aanpassingen in de woning (traplift, douche), vervoersvoorzieningen, huishoudelijke hulp, dagbesteding, parkeerplaats en -kaart gehandicapten, ondersteuning mantelzorger/respijtzorg.

En met deze voorbeelden gingen we stap voor stap aan de slag.

Kort samengevat is het eigenlijk in Woerden heel simpel:

Je belt Henk Oskam of een collega van Woerden Wijzer telefoon …….. ÒF je vult het ondersteuningsplan in (per mail of gewoon handgeschreven per post) en het balletje gaat ALTIJD vanzelf rollen.

Marike Koelé of een collega WMO consulent maakt vervolgens een afspraak en diept dan de ondersteuningsvraag SAMEN MET U verder uit tot een PERSOONLIJK PLAN OP MAAT.

Zo nodig wordt een advies van bijvoorbeeld een ergotherapeut of arts hierin meegenomen. Ook wordt duidelijk de financiële vergoeding en eigen bijdrage persoonlijk met u besproken en overlegd.

Na afloop heeft Yvonne de beide sprekers bedankt voor hun heldere en positieve boodschap vanuit de gemeente. Zo’n direct persoonlijk contact op bijeenkomsten van vrijwilligersorganisaties lijkt ons in ieder geval een schot in de roos!

Dit was onze laatste bijeenkomst voor de zomer.

Op zaterdag, 14 september 2019, gaan we weer verder.

Wij wensen u allemaal een prettige zomerperiode toe.

Foto-album van 8 juni 2019