Parkinson en "Zet 'm Op"


10 november is de Landelijke Dag van de Mantelzorg.

Zoals ieder jaar besteden we als Parkinson Café Woerden daar op onze eigen wijze aandacht aan. Zo was er vandaag speciaal gebak en veel lekkers van de PLUS bij de koffie. 

De alweer laatste bijeenkomst van dit jaar stond dit keer niet in het teken van informatievoorziening, maar in het teken van elkaar bemoedigen en af en toe eens lekker lachen en ontspannen.

Wij hadden hiervoor Wil Gorter van het Hoedenmuseum uit Andijk
(klik hier) uitgenodigd om te komen vertellen over haar hoedenverzameling en om mogelijk een toelichting te geven op de door ons zelf meegebrachte hoofddeksels.

Nou en dat hebben wij geweten!!!

Het werd een complete cabaretvoorstelling met mooie verhalen van vroeger, gezongen liedjes, versjes van Annie M.G. Schmidt en wandelingen over de “catwalk” met complete hoedenentourages.

Wil heeft ons kostelijk vermaakt en had nog wel uren door kunnen gaan, zoveel had zij te vertellen, wat een talent!

Ook heeft de PLUS HARMELEN ons getrakteerd op advocaat met slagroom voor in de pauze.

En stiekem, half onder de koffiekar, wordt er door Esmee van de koek met slagroom gesnoept.

Na de pauze, met advocaat en slagroom, gingen we nog even door. Iedereen zette een eigen hoed of pet of leende er eventjes één van Wil Gorter en zongen met elkaar "Het Hoedenlied".

En we hebben Wil hartelijk bedankt met een toepasselijk
Woerdens kaasboerinnetje mét natuurlijk een mutsje op!

De opkomst was dit keer iets bescheidener dan we gewend zijn met 37 bezoekers, maar gezien de vele positieve reacties direct na afloop en in de week erna hebben we toch ook weer een snaar geraakt bij mensen, die het niet altijd maar over het fenomeen Parkinson willen hebben en elkaar ook gewoon eens willen ontmoeten als het hier niet over gaat.

De stuurgroep ziet er naar uit iedereen volgend jaar weer te ontmoeten.

Het programma 2020 staat klaar!