Beweeg!Het is 10 juni 2023. De zoveelste memorabele dag in het bestaan van het Parkinson Café Woerden.

Om te beginnen is het heel mooi weer; niettemin is de opkomst aanzienlijk. Dat kan liggen aan het onderwerp van vanmorgen.

Dat is Beweeg! En Annemiek opent de bijeenkomst.

Het meubilair is anders geplaatst dan gebruikelijk. Geen door tafeltjes gevormde eilandjes, waaraan men kan aanspoelen. De tafels en stoelen staan in een U-vorm. Paarsgewijs kan men ter ene of de andere zijde van de tafels plaatsnemen.

Na het inlopen met koffie en zoete lekkernijen volgt een korte introductie van het programma na 10:00 uur.

Er zijn drie workshops: wandelen, boksen en yoga. Wie wil, kan kiezen uit twee van de drie. Ook is er aandacht voor de mantelzorgers. Zij gaan in ronde 1 en 2 in gesprek met elkaar over hoe zij het leven voor zichzelf en voor degene voor wie zij zorgen, aangenaam kunnen maken. Een aantal mantelzorgers die al wat jaren aan ervaring van ‘zorg voor hun naaste’ achter zich hebben, vertelt over hoe het leven in balans te houden ( draaglast - draagkracht). 

Verder komt naar voren dat het inspringen voor een uurtje ( in de week) van een familielid, vriend of goede buur kan helpen om even tijd te hebben voor jezelf. 

Ook wordt besproken dat er logeerhuizen zijn (Bredius - Woerden of De King Arthur groep in het midden van het land). En … er worden vakanties georganiseerd door ‘de Zonnebloem’ of ‘het Vakantiebureau’. 

Kortom: zoek contact met de mantelzorgconsulent en bespreek geregeld of jouw leven als mantelzorger nog in balans is. 

Dunja van Kleef, Mantelzorgconsulent WoerdenWijzer, gemeente Woerden kleef.d@woerden.nl 

En wilt u op de hoogte blijven van de mantelzorgcampagne ‘Zorg jij óók voor jezelf?’

Ga dan snel naar www.hartvoorwoerden.nl/mantelzorg

 

En we starten deze dag met een plenaire yoga-oefening. Deze wordt gegeven door Marion Havekes. Zij is tevens een in Parkinson gespecialiseerde Yoga-docent opgeleid bij Yoga4Parkinson.

En de workshop boksen wordt gegeven door bokstrainer Erwin Lagcher en dat gebeurt, vanwege het bijzonder mooie weer, lekker buiten, maar wel in de schaduw onder een afdak.

En zo  gezegd, zo gedaan. De bokstraining is wel met bokshandschoenen, maar zonder de intentie om elkaar te raken. Bij de workshop yoga zijn de deelnemers  actief terwijl ze zitten op een stoel. De workshop wandelen bestaat uit het maken van een wandelingetje in de omgeving.

Tussen de workshops door is er ruim de tijd om ervaringen en gevoelens met elkaar uit te wisselen.

 

foto's workshop boksen

foto's workshop yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

De ochtend wordt afgesloten met een bedankje aan de workshopbegeleiders

Marion Havekes en Erwin Lagcher

Zij krijgen van voorzitter Yvonne voor de begeleiding van de workshops een echt Woerdens kaasplankje en een bijbehorend drankje overhandigd.

 

 

En, niet te vergeten, een zogenaamde publiekswissel. Erica Verhoog neemt afscheid van het café (dat wil zeggen: als lid van de stuurgroep die de bijeenkomsten voorbereidt).

Haar plaats, op een andere plaats in het veld, wordt ingenomen door John Loos.

Vanzelfsprekend wordt deze wissel begeleid door applaus van het publiek.

En wilt u contact opnemen met de workshopleiders, dat kan via:

 

 

De bijeenkomst wordt rond 12.00 uur afgesloten. De zomerperiode en vakanties komen eraan, dus het Parkinson Café Woerden gaat haar deuren sluiten. Wij komen weer terug met een bijeenkomst op
9 september. Heeft u in de tussentijd vragen dan kunt u altijd mailen naar ons emailadres. Klik hier.

Buiten wacht de warme zon en wij wensen u allemaal een prettige vakantie toe.

 

En wilt u alle foto's zien, klik dan op onderstaande diavoorstelling.