Parkinson en Slapen


Het onderwerp van het Parkinson Café van zaterdag 10 juni trok veel belangstellenden. Oude bekenden, maar ook nieuwe bezoekers van het Café mochten wij welkom heetten.

 

20170610_100534_resized.jpg   20170610_100705_resized.jpg

Er was weer veel belangstelling

 

De heer Gerlach (neuroloog van het Zuwe Ziekenhuis te Woerden) vertelde over slaapproblemen in het algemeen en over het hebben van slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson.

 

20170610_100605_resized-1.jpg

neuroloog dhr. Gerlach

 

U kunt de inhoud van zijn presentatie teruglezen op de bijgevoegde Power Point.

Na de presentatie was er tijd voor koffie en een gesprek met elkaar. Fijn om te zien dat veel bezoekers elkaar weten te vinden. Het delen van je 'verhaal' kan soms van grote waarde zijn.

Na de pauze startte het vervolg van de informatieve ochtend. De heer Gerlach nodigde de aanwezigen uit voor het stellen van vragen. De conclusie van het verhaal was dat het belangrijk is niet alleen (of met z'n tweeën) langdurig te blijven tobben. Maak het probleem bespreekbaar bij je bezoek aan de neuroloog. Deze kan je eventueel doorsturen naar een arts die gespecialiseerd is in slaap-en waakstoornissen. Ook Sonja de Jong (Parkinsonverpleegkundige van het Zuwe ziekenhuis benadrukte dat het van belang is te praten over de problemen die er zijn). Onder de aanwezigen was Helen Doeser. Zij heeft een Cesarpraktijk in Harmelen en biedt begeleiding en behandeling voor mensen met slaapproblemen (www.cesar-harmelen.nl).

Tegen twaalven sloten we de informatieve en plezierige ochtend af door iedereen een heerlijke zomer te wensen.

Waar u ook verblijft, of het nu 'op een warm terras op Kreta, in Duitsland op/aan de Rijn, op de Veluwe of ... hier lekker thuis in uw huis is, stuur een zomerse groet in de vorm van een (originele) kaart naar het Parkinson Café van Woerden. Op het volgende Parkinson Café komen we hierop terug.

Stuur uw groet naar:

Parkinson Café Woerden

Jan van Goyenstraat 28

3443 GH  Woerden

Graag tot ziens op zaterdag 9 september!

 

 

slaapstoornissen bij Parkinson 10-06-2017
PowerPoint – 777,8 KB 713 downloads