Parkinson en Vakantie


Vandaag stond in het teken van Vakantie met Parkinson.

 

Yvonne den Ouden opende vandaag deze bijeenkomst met het welkom heten van Raymond van Eijk van Specsavers. Raymond overhandigde de cheque van de actie "Specsavers Steunt" waarvoor het hele jaar 2016 door Specsavers Nieuwegein is gespaard.

 

DSC01485-Edited.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bedrag van € 1.024,40 zal een goede bestemming krijgen binnen het Parkinson Café Woerden. Wij zijn daar uiteraard heel blij mee en danken Specsavers dan ook hartelijk voor deze bijdrage. Hierna gaf Yvonne de microfoon over aan Erica Verhoog.

 

 

 

Erica vertelde de uitkomst van de enquête, die tijdens de vorige bijeenkomst is uitgedeeld. En vervolgens presenteerde zij haar eigen koffer met allerlei handige dingetjes die zij en Karel op vakantie meenemen. Van nachtlampjes, tot opvouwbare wandelstok en kruk, zaklampen en uiteraard de medicijnen. 

Zij deed dit op een bevlogen en humoristische manier, waarbij het leek alsof ze vandaag nog op vakantie ging.

Vervolgens kregen 3 bezoekers het woord hoe zij hun vakantie houden.

Trudie Lammers vertelde over haar huis in Orihuela in de streek Alicante (Spanje). Geheel gelijkvloers op één opstapje na. Dit huis is voor de liefhebbers ook te huur.

Truus en Herman Loos die voorheen altijd naar het buitenland gingen, blijven nu in Nederland en vertelde over hun verblijf in Bergen.

 

En Koos van Wachteren vertelde over hun belevenissen tijdens de fietsvakanties en wat er allemaal mis kon gaan. Hij sloot af met de volgende treffende zin "alles is zeker, maar ook dat is onzeker".

Vervolgens kreeg Richard Klaasse het woord. Hij is ambulanceverpleegkundige en begeleidt mensen met een beperking op hun vakantie. Hij begeleidt mensen tijdens hun reis van voordeur tot voordeur, waar u maar wilt.  Hij heeft zeer ruime ervaring in de spoedeisende hulp, alsmede de zorg voor patiënten na een grote operatieve ingreep en bij patiënten met (acute) hartproblematiek.

Meer informatie op zijn website: http://richardreistmee.nl

Tijdens de pauze werd een zomerse traktatie verzorgd. Advocaat met slagroom en een non-alcoholische drankje. Dit geheel is verzorgd door de PLUS in Harmelen. Evenals de koekjes bij de koffie. Wij zijn PLUS Harmelen dan ook zeer dankbaar dat zij dit voor onze bezoekers beschikbaar hebben gesteld.

 

Een aandachtige en enthousiaste groep bezoekers,

die ook graag een woordje meededen.

 

En na de pauze gingen we verder met Helena v.d. Heuvel van het Vakantiebureau. Zij vertelde dat 1300 vrijwilligers de vakantie verzorgen op 4 locaties in Nederland, te weten:

  • Vakantiehotel Nieuw Hydepark in Doorn

  • Vakantiehotel Dennenheul in Ermelo

  • Vakantiehotel De Heerenhof in Mechelen

  • Vakantiehotel De Werelt in Lunteren


Er zijn dus altijd voldoende vrijwilligers aanwezig, waaronder gediplomeerde verpleegkundigen. Samen zorgen zij voor de organsiatie en begeleiding bij alle activiteiten. Meer informatie vindt u in de folder die door Helena v.d. Heuvel is achtergelaten of op de website van Het Vakantiebureau: http://hetvakantiebureau.nl

Tenslotte vertelde Hans Vonk voor de mensen die gaan vliegen en die moeilijk ter been zijn, zij vervoer op Schiphol kunnen aanvragen. Op Schiphol wordt je opgehaald met een soort golfkar of rolstoel. Vervolgens wordt je door de douane geloodst en gebracht naar de incheckbalie en je gaat als eerste het vliegtuig in. In het buitenland wordt je dan ook weer opgehaald bij het vliegtuig en gebracht naar het vervoer die je vervolgens brengt naar de plaats van bestemming. Voor de terugweg geldt hetzelfde. Een tas met medicatie, eventuele andere medische noodzakelijkheden mogen gratis in de handbagage mee.

Keurig op tijd werd dit programma om 12.00 uur  beëindigd met naar ons idee een tevreden bezoekers.

Iedereen kreeg na afloop een zogenaamde "GOODIEBAG" mee. Deze was gevuld met vakantiemateriaal, namelijk een gids van de Zonnebloem. een flyer van RichardReistMee, een gids en pepermunt van het Vakantiebureau en de nodige gadgets van Specsavers: een kortingsbon van € 50,--, een pen, zonnecrème, een waterfles, een klein blikje met dropjes en een brillendoekje.

 

En tijdens de bijeenkomst is gevraagd om een kaartje of foto toe te sturen aan het Parkinson Café Woerden. Wij gaan nog bedenken wat wij hiermee gaan doen, maar dat blijft nog even een verrassing.

Toesturen aan:

Parkinson Café Woerden

Jan van Goyenstraat 28

3443 GH Woerden

Wij wensen u alvast een zeer prettige vakantie toe!!!

 

En vandaag heeft PLUS Harmelen ons weer prima verzorgd.

Zij hebben ons wederom voorzien met een koekje bij de koffie. 

En voor tijdens de pauze een 

advocaatje met slagroom en een 

non-alcoholisch drankje.

PLUS Harmelen BEDANKT!!!!