Parkinson en

"Gekheid op een Stokje"


Vandaag, 11 november 2017, begon als te doen gebruikelijk, met Yvonne den Ouden en haar openingswoordje.

En vandaag was een bijzondere dag, want Carla Aalderink, de directeur van de Parkinson Vereniging, was te gast, bij ons Parkinson Café Woerden.

DSC01752-2.jpg

Carla Aalderink

Maar oeps .... Zij zou een Powerpoint-presentatie met een filmpje meenemen. Maar de USB-stick zat in haar afgeladen werktas (ze lijkt wel een minister) en vandaag had ze een eenvoudige tas met haar portefeuille en mobiele telefoon bij zich.

Dus helaas geen presentatie of filmpje voor ons, maar een verhaal uit haar hoofd. Maar er moet gezegd worden: "dat ging haar goed af".

 

En na het betoog van Carla Aalderink werd de winnaar van de vakantie- of fotokaartwedstrijd bekend gemaakt. En de gelukkige winnaars zijn Rob en Cis de Bruin uit Kockengen. De bedenker van dit idee, ons stuurgroeplid Tony Severs (links op de foto) overhandigde aan het winnende echtpaar een bioscoopbon.

 

cor-Edited-1.jpg

de winnende vakantiekaart

En er werd tijdens het Parkinson Café schoongemaakt. Er moest geveegd, gestoft en gedweild worden. En ons werd ook nog eens de les gelezen door Bep en Toos van schoonmaakbedrijf "De Vetklep". Dit bleek uiteindelijk het Entertainmentduo Foeke en Sjoeke te zijn.  

schonmaak-5.jpg       

DSC01762.jpg     DSC01765.jpg

DSC01759-3.jpg     DSC01761.jpg

Zij trakteerden ons op Hollandse bekende meezingers en iedereen zong dan ook van harte mee en lieten hun armen zwaaien. En er werd zelfs polonaise gelopen, gedanst en ook nog eens geroeid.

En toen was er koffie met taart ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Parkinson Vereniging. En dit was weer allemaal bereid door onze patissier, bekend van de brunches,  Truus van Loos.

Beste Truus, het was heerlijk. Kijk maar op de foto, hoe onze kleinste telg Esmee, Yvonne, maar vooral Erica staan te genieten.

DSC01760.jpg

 

Na de koffie werd er even tijd gemaakt voor Dunja van Kleef van Welzijn Woerden. Zij vertelde over de mantelzorgwaardering en vroeg met name de inwoners van de gemeente Woerden gebruik te maken van de aanvraag voor dit compliment. De inwoners van andere gemeenten moeten hun aanvraag indienen bij de welzijnsinstelling van hun gemeente.

Ook werd er een gedicht (zie rechterkolom) voorgedragen door Yvonne den Ouden. Een gedicht van Henk Cromwijk. Hij kon zelf helaas vandaag niet aanwezig zijn. Dit gedicht was ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger.

Hierna gingen we verder met het feestgedruis. Foeke en Sjoeke hadden zich inmiddels omgekleed en gingen verder met hun meezingliedjes. En ze begonnen met Songfestivalliedjes "uit de oude doos" van onze Nederlanders. Wie er de meeste goed had kreeg een aandenken van Foeke en Sjoeke overhandigd. De trotse winnaar was ....... Monique Schouten.

DSC01789.jpg

DSC01806-1.jpg    DSC01810.jpg

DSC01777.jpg     DSC01812-1.jpg

DSC01801.jpg    DSC01805.jpg

 

Het was één groot feest en het was weer lekker druk.

 

DSC01769.jpg    DSC01768.jpg

Maar om 12.00 uur was het feestgedruis klaar. De meeste bezoekers waren enthousiast en gingen dan ook tevreden naar huis. Bij het vertrek kreeg iedereen een tulpenbol mee van onze Esmee. Een tulp, omdat deze bloem internationaal symbool staat voor de ziekte van Parkinson. En dat leek ons een leuke geste in dit jubileumjaar van de Parkinson Vereniging.

DSC01817.jpg

En hieronder vindt u de tulpenbol in bloei met de gebruiksaanwijzing.

 

scan0001.jpg    scan0002.jpg

 

 

En op dinsdag 14 november kregen wij onderstaand bedankje van het verenigingsbureau van de Parkinson Vereniging. Wij hadden voor hen namelijk ook een tulpenbol aan Carla Aalderink meegegeven.

"Beste medewerkers van Parkinson Café Woerden

Wat een leuke verrassing ontvingen wij afgelopen maandag op ons kantoor van Parkinson Café Woerden. Een leuke start van onze werkdag!

Hartelijk dank voor de mooie tulpenbollen.

Namens alle collega’s van het verenigingsbureau, bedankt voor dit leuke presentje.

Met vriendelijke groet, Miriam Leenders"

 

 


 

 

Foeke en Sloeke hebben gratis opgetreden voor het Parkinson Café Woerden.