Medicatie


Vandaag, 16 april 2016, werden we voorgelicht over het onderwerp medicatie. 

Er was weer een grote opkomst. Zo'n 50 tot 60 bezoekers, cliënten met Parkinson, hun partner of mantelzorger, hun kinderen, waren aanwezig.

De dag werd (met een aantal huishoudelijke mededelingen) geopend door Jolanda Bakker, omdat Yvonne den Ouden vanwege een ongelukkige val niet aanwezig kon zijn. Vanaf deze plek wensen wij haar van harte beterschap.

Vanuit ParkinsonNet is Klaas Kooistra gekomen. Hij is één van de twee apothekers die hierin vertegenwoordigd zijn en heeft vanuit zijn specialisatie u het nodige vertelt over de verschillende medicijen die bij de ziekte van Parkinson worden gebruikt.

DSC01082.jpg

Apotheker Klaas Kooistra

 

 

DSC01080.jpg   DSC01081-1.jpg

Sonja de Jong, parkinsonverpleegkundige bij het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, heeft met name verteld over de Dua Dopa-pomp, Apomorfine-pomp en Apomorfine-pen en tenslotte over DBS (Deep Brain Stimulation)

 

DSC01085.jpg   DSC01084-2.jpg

Wilt u meer weten weten over ParkinsonNet, klik dan op deze link http://parkinsonnet.nl 

 

Deze ochtend werd de stuurgroep ondersteund door 2 medewerkers van opticiën Specsavers. Zoals u weet hebben wij in december 2015 de actie van "Specsavers Steunt" gewonnen. Dit betekent dat in het hele jaar 2016 voor het Parkinson Café Woerden wordt gespaard.

Per gekochte bril of hoortoestel kan een muntje aan het landelijke goede doel gegeven worden en/of aan het lokale goede doel, het Parkinson Café Woerden.

 DSC01081eidt.jpg

De Directeur Retail, dhr. Raymond van Eijk (rechts op de foto) en mevrouw Denise Kruijt. HIC & B2B Coördinator (links op de foto), van Specsavers waren vandaag aanwezig om kennis te maken met het Parkinson Café Woerden en de helpende hand toe te steken, waarvoor onze hartelijke dank.

En bij hen smaakte het naar meer!!!


Presentatie Klaas Kooistra

Presentatie Klaas Kooistra
PDF – 732,2 KB 652 downloads
Bijwerking Parkinson geneesmiddel
PDF – 85,2 KB 747 downloads