Ad Nouws

"mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen"Vandaag hadden we gastspreker psycholoog Ad Nouws op bezoek.

Inmiddels binnen de Parkinson Cafés een bekende spreker. Het was dan ook een druk bezette ochtend. Ruim 70 personen waren vandaag aanwezig. Hij vertelde zijn verhaal luid en duidelijk en er was veel herkenning. Ook werden een aantal duidelijke vragen en/of opmerkingen door de aanwezigen gemaakt.

 

 

 

 

Ad Nouws vertelt vanuit zijn ervaringen met de mensen die de ziekte van Parkinson in hun leven zagen opdoemen op heel bevlogen wijze zijn kijk op deze vreselijke aandoening

Ad Nouws behandelt voornamelijk mensen met de ziekte van Parkinson. En hij vindt het belangrijk de ervaring en kennis die hij in de afgelopen jaren heeft opgedaan te delen, om zo meer begrip en acceptatie te creëren voor mensen die in aanraking komen met de ziekte van Parkinson.

Er staan veel voorbeelden, waarvan Ad er vandaag er een aantal heeft verteld, in het door hem uitgebrachte boekje "mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen".

Wij hebben de presentatie ontvangen. Hierbij treft u de samenvatting aan:

 

Samenvatting voordracht algemeen
Word – 81,5 KB 676 downloads

Bezoek ook zijn website http://www.nouwshulpbijparkinson.nl

Op deze site staat ook al veel informatie.


 

Annemiek Vonk en Hans Vonk (geen familie) naast elkaar. Annemiek vertelde aan het eind van de presentatie van Ad nog over de proef met smartwatch en smartphone, die door Parkinson Thuis wordt uitgevoerd en riep deelnemers op mee te doen.

Voor meer info zie:

 http://www.parkinsonthuis.nl/aanmelden/


 

En de  trotse moeder, Dunja van Kleef, tevens lid van de stuurgroep Parkinson Café Woerden, na haar zwangerschapsperiode weer voor het eerst aanwezig.

En ook zij vertelde over de "ontmoetingsplek" binnen Welzijn Woerden.


En onze ergotherapeut, Jolanda 

Bakker, ook lid van de stuurgroep, met naast haar dochter Femke, die, zo te zien, het uitermate naar haar zin heeft en ook flink heeft meegeholpen.

 

En vandaag de speciale dank aan onze hoffotograaf

Ton Mastwijk, die voor de foto's van vandaag heeft gezorgd.