Home » Parkinsonnet - Kookboek

ParkinsonNet brengt kookboek uit


Eerste kookboek voor mensen

met de ziekte van Parkinson 

 

De richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson vertaald van theorie naar praktijk.

ParkinsonNet lanceert op 7 oktober het eerste kookboek dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het kookboek biedt lekkere recepten die patiënten verlichting kunnen bieden bij klachten die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson. 

In Nederland leven op dit moment zo'n 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson. De ziekte gaat gepaard met problemen als obstipatie, smaakverlies, kauw- en slikproblemen en gewichtsverlies. Daarnaast kan de hoeveelheid eiwitten in je voeding invloed hebben op de werking van de medicatie. De juiste voeding draagt bij aan de kwaliteit van leven van deze mensen. 

"We merkten in de praktijk dat mensen met parkinson veel vragen hebben over een goede voeding en het bereiden daarvan." zegt Heleen Dicke, expert diëtiek van ParkinsonNet. "Een goede voeding kan klachten die gepaard gaan met parkinson absoluut verlichten. Daarvoor was eerder al een landelijk richtlijn voor Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson opgesteld. Samen met Gerrit Jan Bos, chef-kok, vertaalde Heleen Dicke de theorie uit de richtlijn voor Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson naar de praktijk in de keuken. 

De auteurs hebben bij de samenstelling van hun boek gekeken naar hoe ze de richtlijn voeding konden vertalen naar aantrekkelijke recepten in combinatie met tips voor de bereiding ervan. Het resultaat is een aantrekkelijk boek met heerlijke recepten en praktische adviezen voor zowel de bereiding van de maaltijd als de ingrediënten die helpen bij de klachten die gepaard gaan met parkinson. 'Lekker eten met parkinson', is het eerste kookboek voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Het boek 'Lekker eten met parkinson' is vanaf vrijdag 7 oktober beschikbaar. Het boek kost €19,95 en is verkrijgbaar via de bekende webshops (bol.com) en de boekhandels.

 

Klik hier om naar de website van ParkinsonNet te gaan.