In verband met Corona is het Parkinson Café tot februari 2021 gesloten.

Home » Actueel » Nieuws » Mantelzorgwaardering

Vraag de Mantelzorgwaardering aan!!!


 Wij willen natuurlijk graag dat  zoveel mogelijk mantelzorgers zich voor de waardering gaan aanmelden!

Zij ontvangen dan in januari 2019 een cadeaubon.

Waarschijnlijk zie en spreek je de komende tijd mensen die zorgen voor een naaste. Wij willen je vragen hen te wijzen op de waardering en hen te motiveren zich hiervoor aan te melden.

Voor wie is de mantelzorgwaardering bedoeld?


De mantelzorgwaardering 2018 is er voor iedereen die dit jaar gedurende 3 maanden, minimaal 4 uur per week voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Een mantelzorger is geen beroepskracht.

Woerden gaat stapje verder

Landelijke insteek is dat alleen mantelzorgers zich aan kunnen melden die zorgen voor iemand die woonachtig  is in de gemeente die de mantelzorgwaardering aanbiedt. In Woerden gaan we een stapje verder. Wethouder Koster heeft aangegeven ook de Woerdense mantelzorgers te waarderen die zorgen voor iemand die buiten de gemeente Woerden woont.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden voert in opdracht van de gemeente de mantelzorgwaardering uit. Aanmelden kan vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2016 via www.welzijnwoerden.nl/mantelzorg. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met Welzijn Woerden, via telefoonnummer (0348) 421 101.