Home » ACTUEEL » Boeken

 Boeken


Boeken

 Zorgboek Ziekte Van Parkinson  

Het zorgboek Ziekte van Parkinson is ontwikkeld voor mensen met parkinson en hun naasten. Op basis van goede medische informatie biedt de map praktische aanknopingspunten om problemen die door de aandoening kunnen ontstaan, aan te pakken. In dit boek wordt de volledige breedte van deze problematiek bestreken, zodat de gehele medische, verpleegkundige, psychosociale en maatschappelijke zorg rondom deze patiëntengroep aan bod komt.

 

Het Parkinson oefenboek

Dit boek presenteert een scala aan oefeningen en adviezen voor mensen met de ziekte van Parkinson en is in de eerste plaats geschreven voor hen. Maar het boek is evengoed een nuttig praktijkboek voor professionele zorgverleners, mantelzorgers en naaste familie. De oefeningen en adviezen zijn bedoeld om steun te bieden bij allerlei dagelijkse handelingen en routines, zoals zitten en opstaan, draaien in bed, corrigeren van kromheid, bewaren van evenwicht, behouden van lenigheid, op peil houden van de conditie of het ontspannen van het lichaam. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring hebben uitgewezen dat bewust bewegen voor Parkinsonpatiënten van groot belang is. 

 

BEWEGINGSAPP's over bewegen met Parkinson (voor Android)

 

Deze app bevat thuisoefeningen en bewegingsadviezen voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen. Voor download klik op logo


Inhoud: Video oefeningen en tekst uitleg over lopen, balans, houding, opstaan en gaan zitten, bed mobiliteit (in en uit bed gaan, omdraaien in bed), flexibiliteit, ontspanning

 


 

 Parkinson Central is gemaakt om mensen met Parkinson en degenen die de zorg voor hen hebben de controle van de ziekte over te nemen.
 
(dit is Engelstalig)
 

De Parkinson Toolkit is de gezaghebbende klinische praktijk gids voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Deze applicatie bevat alles wat een arts moet weten over de behandeling van Parkinson. Het heeft betrekking op de belangrijkste kwesties in de klinische praktijk; planning, symptomen, diagnose, behandeling en factuurgegevens. De Parkinson Toolkit is de meest betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken bron voor clinici die de ziekte van Parkinson te behandelen. (Ook Engelstalig)


 

Vanwege het toenemende aantal mensen door de ziekte van Parkinson in de hele wereld, voelen we de verplichting van het verstrekken de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, onderzoeken en artikelen die hen kan helpen.

Houden u up-to-date over de ziekte direct via onze meldingen systeem dat u direct na elke nieuwe publicatie zal ontvangen op uw smartphone.

 

(dit is Engelstalig)


 

De Fox Inzicht App verzamelt gegevens over verschillende aspecten van uw bewegingen. U kunt ook rechtstreeks aan de app rapporteren (zoals: "Ik heb medicatie genomen"), om te helpen bij het interpreteren van gegevens over de bewegingen en om extra inzichten te geven. De app kan u helpen uw eigen patronen en trends beter te begrijpen.

 Daarnaast worden uw gegevens anoniem doorgegeven aan onderzoekers die methoden voor het detecteren en meten van symptomen van de ziekte van Parkinson aan het ontwikkelen zijn, voor evaluatie van nieuwe behandelingen en een beter begrip van ziekteprogressie.


 

In de App-store van Apple kunt u naar alle waarschijnlijkheid ook een aantal Parkinson app's vinden.

 

Klik op het logo om op de website van App Store te komen.